Bevers zijn jongens en meisjes vanaf 5 jaar. Tot en met groep 3 blijven zij in deze groep. Bevers dragen een rode trui of rood T-shirt. De bevers hebben opkomst op zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur.

Bevers spelen niet alleen met de leiding, maar vooral ook met elkaar in een groep van hooguit 20 kinderen. De activiteiten zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren bevers spelenderwijs samen te werken!
Zij spelen in een groot huis “Hotsjietonia”, het huis van Lange Doener. Lange Doener vindt het leuk als er elke week bevers komen spelen. In het huis wonen nog meer figuren: Pompedomp, Lappezak, Frederik Scheuremaar en Hippe Springveer. Deze figuren komen allemaal wel eens een kijkje nemen en ze doen graag spelletjes met de bevers.

Naast de wekelijkse opkomsten hebben de bevers door het jaar heen verschillende evenementen:

Overvliegen vindt altijd aan het begin van het schooljaar plaats. Tijdens deze (zaterdag)middag verwelkomen de we de nieuwste leden, en zeggen we gedag tegen de oudste die overvliegen naar een oudere groep.

Jota-Joti: Dit is een weekend in oktober dat in het teken staat van de communicatie. De meeste activiteiten vinden op de zaterdag plaats maar er kunnen ook activiteiten op de vrijdag of zondag zijn.

WSS: Het Westlands scouting spektakel, een zaterdag middag aan het einde van april waarin alle scouting groepen vanuit de hele regio het tegen elkaar opnemen.

Vlak voor de zomervakantie gaan de bevers altijd op kamp. Dit is een lang weekend waarbij de Bevers in het clubgebouw blijven slapen.

Opkomst: elke zaterdagmiddag van 13:30 tot 15.00 uur

Foto`s Bevers