Dolfijnen zijn jongens en meisjes die op de basisschool in groep 7 tot en met 8 zitten. Dolfijnen dragen een blauwe trui of blauw t-shirt. Elke maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur hebben de dolfijnen opkomst.

In het voorjaar en in de zomer zijn de dolfijnen te vinden rondom het clubgebouw en op het water. Zodra het weer het toelaat trekken de dolfijnen naar de Kwakelweg waar volop gebruik gemaakt wordt van de boten en kano’s. Als de dolfijnen opkomst draaien aan het water, duurt de opkomst iets langer, namenlijk tot 20.30.

Tijdens deze avonden maken de dolfijnen kennis met zeilen en roeien. Daarnaast wordt een afwisselend programma aangeboden waar geprobeerd wordt een combinatie te vinden tussen een stukje samenspel en ontspanning. In het najaar en de winter begeven de dolfijnen zich in het clubgebouw en zullen ze tevens meehelpen bij het onderhoud van de boten.

Naast de wekelijkse opkomsten hebben de dolfijnen door het jaar heen verschillende evenementen:

Overvliegen vindt altijd aan het begin van het schooljaar plaats. Tijdens deze (zaterdag)middag verwelkomen de we de nieuwste leden, en zeggen we gedag tegen de oudste die overvliegen naar een oudere groep.

Jota-Joti: Dit is een weekend in oktober dat in het teken staat van de communicatie. De meeste activiteiten vinden op de zaterdag plaats maar er kunnen ook activiteiten op de vrijdag of zondag zijn.

Duinenmars: Met de jaarlijkse duinenmars, aan het begin van April, lopen de dolfijnen de 10 km.

WSS: Het Westlands scouting spektakel, een zaterdag middag aan het einde van april waarin alle scouting groepen vanuit de hele regio het tegen elkaar opnemen.

Naast de evenementen hebben de dolfijnen ook een winterweekend, dit is een weekendje waarbij de welpen op het clubhuis blijven slapen.

In de eerste week van de zomervakantie gaan de dolfijnen samen met de welpen en de kabouters een week op kamp.

Opkomst: elke maandagavond van 18:30 tot 20:00

Foto`s Dolfijnen