Binnenkort

08 feb 2019;
12:00AM
Dolfijnen Winterweekend 2019
08 feb 2019;
12:00AM
Dolfijnen Winterweekend 2019

Leiding gezocht

Lijkt het jou leuk om activiteiten te organiseren voor kinderen ? kom dan ons leiding team versterken, we zoeken oa nog leiding voor de kabouters en bevers.

Scouting Online (sol)

Als lid van scouting ben je ingeschreven in het online administratie applicatie. Het is belangrijk dat deze gegevens correct en up-to-date zijn. Controleer daarom je gegevens en wijzig deze op: sol.scouting.nl

 

 

Kabouters zijn meisjes die op de basisschool in groep 4 tot en met 6 zitten. Kabouters dragen een groene trui of groen T-shirt. De kabouters hebben opkomst op donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

De activiteiten zijn per avond verschillend. Er wordt bijvoorbeeld geknutseld, zoals stropoppetjes maken, maar ook T-shirts beschilderen hoort hierbij. Daarnaast doen de kabouters ook andere activiteiten, zoals spelletjes en balspelen. Een aantal keer per jaar is er een thema avond, bijvoorbeeld een spookavond of een casino avond. Het lokaal is dan helemaal naar het thema ingericht en alle kabouters komen in stijl gekleed.

 

Naast de wekelijkse opkomsten hebben de kabouters door het jaar heen verschillende evenementen:

Overvliegen vindt altijd aan het begin van het schooljaar plaats. Tijdens deze (zaterdag)middag verwelkomen de we de nieuwste leden, en zeggen we gedag tegen de oudste die overvliegen naar een oudere groep.

Jota-Joti: Dit is een weekend in oktober dat in het teken staat van de communicatie. De meeste activiteiten vinden op de zaterdag plaats maar er kunnen ook activiteiten op de vrijdag of zondag zijn.

Duinenmars: Met de jaarlijkse duinenmars, aan het begin van April, loopt de WeKa (welpen & kabouters) de 5 km. 

WSS: Het Westlands scouting spektakel, een zaterdag middag aan het einde van april waarin alle scouting groepen vanuit de hele regio het tegen elkaar opnemen.

Naast de evenementen hebben de kabouters ook een wen-weekend, dit is een weekendje waarbij de welpen op het clubhuis blijven slapen.

In de eerste week van de zomervakantie gaan de kabouters samen met de dolfijnen en de welpen een week op kamp.

 

Opkomst: elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00

 

Foto`s Kabouters