Zoals wellicht bekend is Scouting Maasland bezig met plannen om het bestaande gebouw ‘te vernieuwen’. Het is bijna 40 jaar oud en met name de buitenkant is in slechte staat. Met de binnenkant zijn we nog wel tevreden en om het financieel haalbaar te maken en vast te kunnen houden aan de ruimte die we nu hebben, hebben we er dan ook voor gekozen het bestaande gebouw te renoveren. Dit houdt in dat we het recht zullen zetten en zullen voorzien van een solide fundering. Daarna zullen we een nieuwe, isolerende en onderhoudsarme schil rond het bestaande gebouw maken. Hierbij worden de wanden en het dak meegenomen, maar ook de vloer wordt geïsoleerd en het glas vervangen door isolatieglas.

De botenloods zal vervangen worden door een iets grotere loods die aansluit op het hoofdgebouw. Hiermee creëren we extra ruimte waardoor de containers die nu voor het gebouw staan weg kunnen. Ook ontstaat er plaats voor nieuwe, ruimere sanitaire voorzieningen inclusief douches waardoor het gebouw ook beter geschikt is voor (langere) verhuur.

Tot slot zal de indeling wat aangepast worden, het Stamlokaal zal verplaatst worden naar de hoofdingang en een meer open karakter krijgen zodat het ook geschikt is om ouders te ontvangen. Een afdak in ‘Scouting stijl’ bij de hoofdingang zal het gebouw uitnodigender maken. Op onderstaande afbeeldingen een impressie van de toekomstige situatie.

Inmiddels is de renovatie begonnen, wij houden u op de hoogte van deze vorderingen via verschillende facebook posts. Dus hou onze facebook in de gaten !

Foto`s Renovatie & Nieuwbouw