Welpen zijn jongens die op de basisschool in groep 4 tot en met 6 zitten. Welpen dragen een groene trui of groen t-shirt. De welpen hebben opkomst op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

In het voorjaar en in de zomer spelen de welpen graag buiten rondom het clubgebouw. In het najaar en de winter zijn de welpen binnen te vinden. Er wordt een afwisselend programma aangeboden: zoals bijvoorbeeld levend stratego, verstoppertje, sporten, creatieve programma´s, toneel spelen, knopen, pionieren, speurtochten, varen, kaart en kompas en gecontroleerd een vuurtje stoken. Kortom: van alles wat jongens leuk vinden.

De welpen vormen een groep jongens van ongeveer 15 kinderen.

Naast de wekelijkse opkomsten hebben de welpen door het jaar heen verschillende evenementen:

Overvliegen vindt altijd aan het begin van het schooljaar plaats. Tijdens deze (zaterdag)middag verwelkomen de we de nieuwste leden, en zeggen we gedag tegen de oudste die overvliegen naar een oudere groep.

Jota-Joti: Dit is een weekend in oktober dat in het teken staat van de communicatie. De meeste activiteiten vinden op de zaterdag plaats maar er kunnen ook activiteiten op de vrijdag of zondag zijn.

Duinenmars: Met de jaarlijkse duinenmars, aan het begin van April, loopt de WeKa (welpen & kabouters) de 5 km.

WSS: Het Westlands scouting spektakel, een zaterdag middag aan het einde van april waarin alle scouting groepen vanuit de hele regio het tegen elkaar opnemen.

Naast de evenementen hebben de welpen ook een wen-weekend, dit is een weekendje waarbij de welpen op het clubhuis blijven slapen.

In de eerste week van de zomervakantie gaan de welpen samen met de dolfijnen en de kabouters een week op kamp.

Opkomst: elke dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur

Foto`s Welpen