De wilde vaart is de groep met de 16+ leden. Deze groep maakt zelf hun programma en onderneemt activiteiten die ze zelf organiseren. Daarnaast helpen ze bij de organisatie van diverse activiteiten voor scouting maar ook voor andere evenementen in Maasland.
Iedere dinsdag avond vanaf 20:00 uur heeft de wilde vaart opkomst. De Stam zijn alle oudere leden van de wilde vaart (18+) zij komen regelmatig bij elkaar in het stamlokaal.

Gedurende het hele jaar kent de wildevaart en stam ook een aantal weekenden:

Jota-Joti: Dit is een weekend in oktober dat in het teken staat van de communicatie.

Kaagcup: Een nationale zeilwedstrijd op de Kagerplassen aan het begin van mei.

MTC: Merwede trinity cup. een weekend met roeiwedstrijden waarbij verschillende groepen het tegen elkaar opnemen.

Naast deze evenementen gaat de Wildevaart ook op kamp, dit organiseren ze zelf.

Foto`s Wilde Vaart