Zeeverkenners zijn jongens en meisjes die op de middelbare school zitten. Zeeverkenners dragen een blauwe trui of blauw T-shirt. De zeeverkenners hebben opkomst op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Het hele jaar, met uitzondering van de winter, zijn de zeeverkenners te vinden aan het einde van de Kwakelweg. Hier hebben de zeeverkenners 6 boten liggen. De groep is onderverdeeld in “bakken”, groepen van ongeveer 6 jongens of meisjes. Zodra het weer het toe laat dan gaan de zeeverkenners het water op. Je leert zeilen met een Lelieveld, maar ook roeien en wrikken.
In de winter zijn er CWO cursussen, tijdens deze cursus leer je de voorrang regels op het water, de betekenissen van boeien, vlaggen en seinen en hoe je een man over boord manoeuvres moet uit voeren.
Natuurlijk is dit niet het enige wat de zeeverkenners doen, er is nog tijd genoeg voor andere leuke en uitdagende activiteiten zowel op het water als op het land.

De zeeverkenners hebben ieder jaar aan het begin van de zomervakantie een kamp. Dit is ruim een week vol met uitdagende activiteiten en plezier. Iedere keer op een andere locatie in Nederland. Daarnaast hebben ze verschillende weekenden gedurende het hele jaar:

Jota: Een weekend in oktober wat in het teken staat van communicatie.

WSS: Het Westlands scouting spektakel, een weekend aan het einde van april waarin alle scouting groepen vanuit de hele regio het tegen elkaar opnemen.

Winterweekend: Een weekendje in januari met activiteiten met oa de andere groepen uit middendelfland.

Kaagcup: Een nationale zeilwedstrijd op de Kagerplassen aan het begin van mei.

Opkomst: elke vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

Foto`s Zeeverkenners