Scouting is de grootste jeugdorganisatie van Nederland. Scouting Maasland biedt kinderen de mogelijkheid om te starten met scouting vanaf 5 jaar. Het concept van scouting is volledig gericht op de ontwikkeling van een kind en gaat ervan uit dat kinderen spelenderwijs leren, groeien, samenwerken en zelfstandiger worden. Om dit te bereiken, doorlopen kinderen gedurende hun scoutingtijd verschillende speltakken (ingedeeld op leeftijd). Iedere speltak heeft een aanbod van spel en activiteiten dat past bij de ontwikkelingsfase van die leeftijdsgroep. Als een kind eraan toe is en oud genoeg is om door te gaan, stroomt hij/zij verder naar een volgende speltak. Dit gebeurt steeds aan het eind van een scoutingseizoen. Binnen scouting noemen we dit doorstromen overvliegen. Bij scouting Maasland kennen wij de volgende Groepen:

 

Bevers:

Bevers zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar. Zij hebben iedere zaterdag middag opkomst van 14:30 tot 16:00.

 

 

 

   

Welpen:

De welpen groep bestaat uit jongens van 7 tot 11 jaar, zij hebben opkomst op de dinsdag avonden van 18:30 tot 20:00.

 

 

 

   

Kabouters:

De kabouters zijn een meiden groep met meiden van 7 tot 11 jaar, zij hebben opkomst op donderdag avond van 18:30 tot 20:00.

 

 

   

Dolfijnen:

De dolfijnen zijn een gemengde groep jongens en meiden van 11 tot 14 jaar, zij hebben opkomst op de maandag avond van 18:30 tot 20:00.

 

 

 

   

Zeeverkenners:

De zeeverkenners zijn een gemengde groep jongens en meiden van 14 tot 18 jaar, zij hebben opkomst op de vrijdag avond van 19:00 tot 21:00.

 

   

Wildevaart:

 
De wilde vaart bestaat uit leden die 18 jaar en ouder zijn, ze hebben opkomst op de dinsdag avonden van af 20:00.  
   

Vriendenvan:

 
Naast leiding & bestuur hebben we een grote groep vrijwilligers en oudleden die de vriendenvan vormen. Ze hebben geen vaste opkomsten, maar deze leden doen vaak nog wel mee met verschillende activiteiten.