Scouting staat voor uitdaging! Bij scouting besteed je je vrije tijd op een actieve en uitdagende manier! Je hebt samen met je vrienden niet alleen enorm veel plezier, maar je leert ook samen te werken en het avontuur op te zoeken.

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Je kan altijd een keer vrijblijvend komen kijken en meedoen. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet.

Als je lid wordt dan wordt je ook ingeschreven als lid van scouting Nederland. En ontvang je 4x per jaar het scouting magazine. Ook kan je als lid van scouting deelnemen aan de wereld jamboree of een van de andere internationale activiteiten

Contributie:

De contributie voor een jeugdlid hangt af van de speltak, dit komt omdat de dolfijnen, zeeverkenners & wildevaart veelvuldig gebruik maken van de zeilboten. Daarom betalen leden van deze speltakken een kleine materiaal bijdrage voor het onderhoud van de boten. De jaarlijkse contributie bedraagt:

Bevers, Welpen & Kabouters  95 euro
Dolfijnen  110 euro
Zeeverkenners  135 euro
Wildevaart  135 euro

Naast de contributie organiseren wij verschillende weekendjes en hebben alle groepen aan het begin van de zomervakantie een zomerkamp. De kosten van deze activiteiten zijn niet inbegrepen bij de contributie. De prijzen kunnen variëren maar de weekenden kosten tussen de 5 en 15 euro, de kosten voor het zomer kamp zijn zo`n 100 euro. Deelname aan deze activiteiten is niet verplicht, maar wel heel leuk!

Uniform:

Vanaf het moment dat je lid wordt heb je ook een uniform nodig. Deze wordt gedragen tijdens alle opkomsten, kamp en bijzondere gelegenheden. Het uniform bestaat uit een t-shirt en/of een trui. Het uniform kan besteld worden bij de leiding van de speltak. Het T-shirt kost 17.50 euro, de trui 35 euro en een setje 45 euro. Iedere speltak heeft zijn eigen kleur uniform, dus als je overgaat naar een nieuwe groep heb je ook een ander uniform nodig.

Aanmelden:

Je kan je aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit kan digitaal en dan kan je hem e-mailen naar het emailadres van jou speltak. Je kan hem ook uitprinten en inleveren op de eerstvolgende bijeenkomst.

Opzeggen:

Natuurlijk is het altijd jammer als er leden weg gaan, maar soms gebeurt het toch. Het opzeggen van het lidmaatschap kan d.m.v. een mailtje te sturen aan de leiding van de groep en de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met daarin de naam van het lid en de reden van opzegging. Het lidmaadschap stopt op de eerste dag van de eerstvolgende maand.

Download hier het aanmeldformulier